Lepaa-näyttely

Lepaa-näyttely on pohjoismaiden suurin puutarha-alan ammattilaistapahtuma, joka järjestetään vuosittain elokuussa Lepaan kampuksella. Tapahtumassa pääset tapaamaan ja verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa sekä tutustumaan uutuuksiin.

Tapahtuman järjestää Kauppapuutarhaliitto yhdessä Lepaan oppilaskunnan, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin kanssa. Oppilaskunnan vastuulla on tapahtuma-alueen rakentaminen, liikenteenohjaus, osa ruokapisteistä, alueen siisteys ja somistaminen.

Lepaa-näyttely ei olisi mahdollista ilman opiskelijoiden työpanosta. Näyttelyn talkoolaiset saavat työtunteja vastaan opintopisteitä ja ne ovatkin helpoimmat ja hauskimmat opintopisteet ikinä! Näyttely on oppilaskunnan tärkein tulonlähde, joten opiskelijoiden näyttelyyn antaman työpanoksen vuoksi oppilaskunta ei kerää jäsenmaksuja ja kykenee järjestämään tapahtumia ja palveluja opiskelijoille.

Näyttelypuheenjohtaja ja näyttelysihteeri organisoivat tapahtumaa oppilaskunnan puolelta. Heillä on apunaan joukko vastuullisia, jotka johtavat omia talkootiimejä:

  • Iskun talkootiimi
  • Huollon talkootiimi
  • Emännän talkootiimi
  • Isännän talkootiimi
  • Somistuksen talkootiimi
  • Kirjakahvilan talkootiimi

Ensimmäisen kerran näyttely järjestettiin elokuussa 1964 nimellä Puutarha-alan rationalisointipäivät. Tämän vuoksi ihmisten keskuudessa puhutaan vieläkin tuttavallisesti Ratipäivistä kun kyse on Lepaa -näyttelystä. Vuonna 1986 nimeksi vaihtui Puutarhatekniikka, ja 40-vuotisjuhlavuonna 2004 käyttöön otettiin nimi Lepaa.